pohja

2 munaa

2dl sokeria

2,5dl vehnäjauhoja

2rkl tummaa kaakaojauhetta

2tl leivinjauhetta

1tl vanilliinisokeria

1dl maitoa

150g voisulaa

 

täyte

2dl kermaavaahdotettuna

2dl kermaviiliä

2 dl mascarpone-juustoa

vaniljatangonsiemenet

valkosuklaalevy (leivontaan tarkotettu tai Pandankin käy) sulatettuna

3tl liivatejauhetta

kuumaa vettä

 

päällinen

rasia mansikoita

 

kiille

2dl mansikkamehua

1dl hyytelösokeria

Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää taikinaa vuorotellen maidon kanssa. Sekoita joukkoon voisula. Kaada taikina irtoreunavuokaan. Paista 200 asteessa noin 15minuuttia.

Vaahdotetun kerman joukkoon lisätään kermaviili, juusto, vaniljatangon siemenet sekä sulatettu valkosuklaa. Vatkaa kunnolla sekaisin. Liota liivatejauhe kuumaan veteen ja sekoita joukkoon ohuena norona, koko ajan huolella sekoittaen. Kaada tayte jäähtyneen kakkupohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytyymään.

Ota mansikoista kannat irti ja puolita mansikat. Asettele hyytyyneen kakun pintaan mansikat ja valmista kiille.

Kiehauta kattilassa mansikkamehu. Sekoita joukkoon hyytelösori ja anna taas kiehahtaa. Nosta levyltä pois. Sekoittele kunnes kiille alkaa hieman saeta. Hyvä vinkki on kun nostan kattilan astiaan, jossa on kylmää vettä ja sekoitat koko ajan, niin ettei kiille kuitenkaan kokonaan vielä jämähdä. Näin varmistat ettei päällinen lurahda kakun reunoja pitkin pohjalle. Kaada varovasti mansikoiden päälle ja taas takaisin jääkaappiin hyytymään. Koristele sitruunamelissan lehdillä!